AmanPrana Kokossocker

Vad är Gula Java?

Gula Java är kokossocker från Java. Den söta nektarn från kokosblomman är en eftersökt gröda som tappas för hand högt upp i kokosträden. Nektarn värms upp över öppen eld och rörs om tills den gradvis förvandlas till ett utsökt oraffinerat socker med en söthet och mild kolasmak som du kan njuta av närsomhelst på dagen.

 

Hur använder man Gula Java?

Gula Java kokossocker kan användas som ett hälsosamt substitut för socker från sockerrör eller sockerbetor, agavesirap, lönnsirap och andra typer av sirap. Du kan ta det i te eller kaffe och känna dig trygg med att det är nyttigt. Det är även gott till ugnsbakade äpplen eller bananer, på pannkakor, pajer, våfflor, kakor eller på en smörgås med kvarg. Det passar också perfekt till cocktails (som mojitos och caipirinhas).

Det är vackert som dekoration på dricksglas och passar i de flesta recept samt gör asiatiska rätter som ska innehålla Gula Java mer autentiska. Det är fantastiskt till mellanmål för lite extra energi. Gula Java innebär att du kan sockra utan att känna dig skyldig. Gula Java ger dig energi som varar utan någon sockerblues.

 

 

Orac_guljavaGI-staplar_guljava

 

 

 

 

 

 

Gula Java Brut

Det grova kokossockret kan användas till tee, kaffe eller efterrätten. konsistensen är krispig och som all Gul Java smak av kola.

Gula Java Fin

Kokosflorsocker är det perfekta tillbehöret till bakverk och tårtor och en fantastisk finish på desserter. Använd det till hemlagad choklad och chokladsås eller som ett sunt sötningsmedel. Du kan använda Gula Java i allt som ersättning för socker eller sirap. Amanpranas Gula Java Fin är världens första oraffinerade florsocker. När de grova sockerkornen i Gula Java Brut mals blir de ljusare i färgen, men alla näringsämnen bibehålls.

Gula Java Blocs

Kokossockerbitar är gott i varma drycker som kaffe eller te. Gula Java Blocs är ett perfekt tilltugg för extra energi som varar och är ett sött och hälsosamt godis för barn. Njut av sötman och den milda kolasmaken.

Sambandet mellan Gula Java och honung

Honung och Gula Java är de enda sötningsmedel som kommer från blommor – där allt liv börjar. Och det är antagligen därför Gula Java och kallslungad honung är så bra för dig.

Fair World kokossocker

ger 850 familjer extra inkomst

Amanprana arbetar tillsammans med Lestari Mandiri och Hivos för att få fram kokossocker. Lestari är en organisation som kämpar för småskaliga jordbrukare och deras familjer i centrala Java. Hivos är en humanitär organisation som arbetar för en rättvis, fri och hållbar värld liksom för lika rättigheter för kvinnor. Eftersom det här projektet handlar om mänskliga rättigheter har vi valt att kalla det Fair

World. I Fair World-projektet arbetar vi tillsammans med jordbrukarsamfund i centrala Java, vilket garanterar att skördandet och produktionen av vårt kokossocker är ekologisk och i enlighet med principerna för Fair Trade och Fair World. Jordbrukarna är medlemmar i Indonesia Organic Alliance, som strävar efter att skapa mer ekologiskt jordbruk i Indonesien och tillsammans siktar vi på att ge 850 familjer extra inkomst i Indonesien samt att skydda deras ekohabitat. Kokospalmerna i deras trädgårdar ger nu egen skörd. Förenta nationernas livsmedels- och jordbruksorganisation

(FAO) har kallat kokossocker den hållbaraste typen av socker.

- Oraffinerat kokossocker 

- Ekologisk / Fairtrade

- Lågt GI på 35

- Rik på Antioxidanter (ORAC)

Ingredienser/Näringsvärde

INNEHÅLLER: 100 % oraffinerat kokossocker.

Gula Java Blocs 300g (kokossocker i bitar) → GI 35, 30 YIN, Bovis 9000, Orac 2200

Gula Java Brut 310g (råsocker av kokossocker) → GI 35, 30 YIN, Bovis 9000, Orac 2200

Gula Java Fin 490g (pudersocker av kokossocker) → GI 35, -30 YIN, Bovis 8500, Orac 2200


SAMMANSÄTTNING per 100g

Energi: 378 kcal / 1582 kJ


Protein: 1,8 g


Kolhydrater: 92,3 g

varav socker: 92,1g

Fett:   0,12 g

varav mättat: 0,11 g

Kostfibrer: 2,2 g

Natrium: 0,05 g

Allergi

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Socker (från sockerbeta eller sockerrör)

Producerad / Odlad

  • Ekologiskt odlad
  • Fairtrade
  • Odlingsland: Indonesien (Ön Java)
  • Producerad : Indonesien (Ön Java)/Belgien

Användning