AmanPrana Munolja

En hälsosam mun ger en hälsosam kropp 

När du borstar tänderna når du bara 60 procent av tändernas yta och 10 procent av hela munhålan. I din mun bor runt tio miljarder mikroorganismer (bakterier, virus, svamp) som kan infektera ditt tandkött och inverka på uppkomsten av plack och hål.

 

Dålig munhygien gör att dessa mikroorganismer kan hamna i blodflödet genom tandabscesser, hål och gingivit, där de kan skada organ och celler (fokalinfektioner). Du befinner dig särskilt i riskzonen om du har dålig immunitet, är uttröttad, äter dåligt eller är stressad. Hippokrates ansåg faktiskt att artrit kunde botas genom att dra ut en dålig tand. God munhygien minskar drastiskt risken för fokalinfektioner och förebygger därmed de allvarliga konsekvenser sådana infektioner kan ha. Sambandet mellan inflammerade tänder och tandkött och luftvägsinfektioner har till fullo påvisats. Gravida kvinnor som lider av tandköttsinflammation löper större risk att föda för tidigt eller att föda ett underviktigt barn. Gingivit kan också leda till tarmsjukdomar och över 200 studier har visat på sambandet mellan diabetes och tandköttsinflammation. Det är helt enkelt inte tillräckligt att borsta sina tänder.

 

Vita tänder, ett strålande leende och fräsch andedräkt

Din orala hygien blir optimal när du använder Amanprana munolja. De essentiella oljorna från nejlika, kanel och oregano tillsammans med kokosolja är tillräckligt antiseptiska för att förebygga ohejdad tillväxt. Två typer av munolja finns: Menta med mint och Foeniculum med fänkål. Smaken varar länge och fräschar upp din andedräkt. Skölj och gurgla med 1 tesked (5 ml) olja i en till tre minuter om dagen.

 

"Oljeskölj", en ayurvedisk detoxteknik

 De medicinska texterna Charaka Samhita och Sushrutha’s Arthashastra omnämnde oljesköljning redan för 2 000 år sedan. Ayurvedautövare rengjorde munnen genom att gurgla med växtbaserade oljor, både för munhygienen och för att återställa sina kroppar. Oljeskölj är alltså den perfekta detoxtekniken som ger kroppen en chans att återhämta sig. Oljeskölj kickstartar meridianerna (energiflödena) i din kropp och kan lösa upp blockeringar. Oljeskölj accelererar och aktiverar avgiftningsprocessen.

 

Oljeskölj – hur och när? Skölj runt 1 matsked (15 ml) olja i munnen i 20 till 30 minuter. Sug, tryck ned, tugga, skölj, dra och gurgla oljan så att den rör sig från vänster till höger och uppifrån och ned. Svälj inte oljan utan spotta ut den. Skölj med olja en gång i veckan och dagligen när du detoxar. Bästa tiden är på morgonen på fastande mage när du har borstat tänderna. Om du vill skölja mer än en gång om dagen bör du göra det innan måltiderna.

 - Naturligt antibakteriell

- Ekologiska oljor

- Bara kallpressade oljor

- Inga tillsatser

Ingredienser/Näringsvärde

Ingrediens: Munolja Fänkål.

extra virgin olive oil49,2EKOSpain
hemp oil40EKOGermany
extra virgin coconut oil9,2EKOPhilipines
cinnamon branch essential oil (3)0,54EKOMadagascar
cinnamon bark essential oil0,06EKOMadagascar
clove bud essential oil (3)0,4EKOMadagascar
fennel essential oil (3)0,4EKOHungary
oregano essential oil (3)0,2EKOSpain

 

 

Ingrediens: Munolja Fänkål.

extra virgin olive oil49EKOSpain
hemp oil39,8EKOGermany
extra virgin coconut oil9,2EKOPhilipines
cinnamon bark essential oil0,06EKOMadagascar
cinnamon branch essential oil (3)0,54EKOMadagascar
clove bud essential oil (3)0,4EKOMadagascar
spearmint essential oil (3)0,8EKOSouth-Africa
oregano essential oil (3)0,2EKOSpain

Allergi

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Socker

Producerad / Odlad

  • Ekologiskt odlad
  • Odlingsland: Nya Zealand
  • Producerad på Nya Zealand

Användning

 Serveringsförslag: Blanda vetegräspulvret i valfri fruktjuice,

smoothie eller vatten. Ska ej värmas.

Rekommenderat intag: Vuxna 2-6 g (1-3 tsk) /dag.

Barn 5-12 år 1-2g (1/2-1 tsk) /dag.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.