Lifestream kalcium

Lifestream Natural Kalcium är ett naturligt kalciumrikt kosttillskott som kommer från en sällsynt, naturlig havsväxt (rödalg). Denna havsalg har ett naturligt kalcium/magnesium förhållande på 10:1 precis som i modersmjölk och komjölk.

 

Kalcium är en av de viktigare mineralerna i vår kropp. Kroppen är beroende av kalcium för tillväxt och underhåll av skelettet, men kalcium är även viktig för den normala funktionen av vårt hjärta, muskler, blod och nerver. Det totala mängden kalcium vi har i vår kropp finns till 99 % i skelett, tänder och naglar. Trots att vi föreställer oss att benen är permanenta bryts de i själva verket ständigt ner och ersätts av ny benvävnad. Vårt totala skelett förnyas vart sjunde år.
Om vi inte har tillräckligt med kalcium i vår kost kommer vår kropp att ta det nödvändiga kalciumet ifrån skelettet för att täcka alla de andra funktionerna. Detta kan resultera i att skelettet tunnas ut och försvagas, speciellt på äldre dagar. För att försäkra sig om att bibehålla ett starkt skelett är det grundläggande att du får i dig tillräckligt med kalcium och att du regelbundet motionerar.

 

Lifestreams Natural Calcium

är ett naturligt kalciumrikt kosttillskott som kommer från en sällsynt, naturlig havsväxt (rödalg) som till skillnad från dolomitkalk som är mycket svårsmält absorberas detta tillskott lätt tack vare sin porösa struktur och sin stora ytareal. Denna havsalg har ett naturligt kalcium/magnesium förhållande på 10:1 precis som i modersmjölk och komjölk.

 

Rödalg - Naturens optimala kalciumkälla

Rödalgen växer utanför Irlands sydvästkust och är fullt utvecklad efter att i cirka fem år har absorberat naturliga mineraler och näringsämnen från havsvattnet och Iångsamt bildat en koralliknande struktur med högt innehåll av både mineraler och spårämnen.De huvudsakliga beståndsdelarna är kalcium (32-34%) och magnesium(2,53%) men det finns även betydande nivåer av andra mineraler och spårämnen som t.ex. selen, bor och zink.
Lithothamnium Calcareum blir i torkad form ett naturvitt luktlöst pulver med unika egenskaper tack vare sin porösa struktur och naturliga sammansättning.

 

Biologisk tillgänglighet.

Rödalgen har en hög biologisk tillgänglighet vilket innebär att den tas upp mycket bra av kroppen. Förklaringen till detta bedöms vara de naturliga spårmineralerna som arbetar i samspel för att hjälpa till med självupptagningen till kroppen det utmärkande vaxkakemönstret strukturen på havsväxten som är unikt bland kalciumkällor och som har visat reagera speciellt bra i matsmältningssystemet.
 

- Kalcium från växtriket

- Mycket bra upptag

 - 10:1 Kalcium/magnesium 

 - Inga tillsatser, helt naturlig

Ingredienser/Näringsvärde

Ingrediens: Pulver av rödalg (Lithohamnium calcareum).

 Näringsvärde ger i genomsnitt per: 1 g (1/3 tsk) / 3 g (1tsk)

 Kalcium: 693 mg (86,5%*) / 1386 mg (173%*)

Magnesium: 59 mg (16%*) / 118 mg (32%*)

Selen: 2,1 mcg (2,4%*) / 4,2 μg (7,5%*)

 * av rekommenderat dagligt intag (RDI)

Allergi

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Socker

Producerad / Odlad

- Odlingsland: Irland

- Producerad på Nya Zealand

Användning

Rekommenderat intag: Vuxna 2,8g (1tsk) / dag ,

Barn 4-12 år 2,1g (3/4 tsk) / dag

Gravida & Ammande: 2,8g-4,2g (1 tsk-1 ó tsk) / dag

Serveringsförslag: Blanda i ett glas vatten juice eller smoothies.