Lifestream Korngräs

Känner du dig irriterad - sur - överkänslig -

trög - utmattad eller har problem med sömnen ?

Detta kan vara tecken på överskott av syra.

 

Lifestream Korngräs är ett hälsosamt grönt pulver fyllt av oumbärliga näringsämnen rikt på aktiva beståndsdelar såsom proteiner, fetter, kolhydrater, råfiber, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Allt i god balans med varandra i sin mest naturliga form.

Denna naturliga näringskälla är mycket gynnsam för kroppens syra-bas balans och därmed välbefinnandet. Vår dagliga föda rubbar syra-bas balansen om vi konsumerar för mycket syrehaltiga produkter t.ex. kött. Andelen basrika livsmedel, framförallt grönsaker, är alldeles för litet. Därför är det nödvändigt att kompensera med mineralrik föda. Vår hälsa kan optimeras genom att vi återställer syra-bas balansen i kroppen. Korngräs visar sig vara den bästa födan för att återställa just detta. Procenttalet för baser är mycket högt. Spenat, den populäraste basrika födan har en alkalitet på ca 40% medan den i korngräs uppgår till hela 67%. 

 

Lifestream Korngräs och SOD

Vissa enzymer fungerar som antioxidationsmedel för kroppen. Enzymet SOD är ett sådant medel som gör fria radikaler inaktiva. SOD är förkortning för enzymet superoxid-dismutas.

Under andning och matsmältning stöts hela tiden farliga former av syre ut. En av dessa är superoxid-radikal (O2). Denna radikal har en starkt oxiderande kraft som kan upplösa cellerna. Lyckligtvis är SOD-enzymet verksamt inuti cellen för att förstöra detta aktiva syre. Korngräs har en av de högsta naturliga SOD-halterna. Högre än någon annan växt. Det gör korngräs till en överlägsen källa för detta essentiella enzym.

 

Hög fiberhalt !

Lifestream Korngräs (Hordeum vulgare) är certifierad ekologiskt odlad på Nya Zeeland. Av det unga korngräset framställs, under en mycket skonsam process, ett pulver med naturliga m ineraler, vitaminer, essentiella aminosyror, enzymer och klorofyll i perfekt balans.

Det unga korngräset skördas när näringsvärdet är som högst. För att säkerställa att inga näringsämnen förstörs, lufttorkas korngräset vid låg temperatur. Det höga innehållet av klorofyll i Lifestreams korngräs är en bra indikator på att odling och förädling skett på bästa sätt.

  • Basiskt från växtriket

  • Hög andel Klorofyl

  • Skonsamt behandlat 

  • Ekologiskt odlat på Nya Zealand 

Ingredienser/Näringsvärde

Ingrediens: Ekologiskt korngräspulver (Hordeum vulgare ) från blad.

Innehåller per: 1 g (1/2 tsk) / 6 g (3 tsk)

Vitamin B1: 0,012 mg 1,1%* / 0.072 mg 6,6%*

Vitamin B2: 0,024 mg 1,7%* / 0,144 mg 10,3%*

Vitamin B6: 0,013 mg 0,9%* / 0,078 mg 5,6% *

Vitamin C: 2 mg 2,5%* / 12 mg 15%*

Folsyra: 13 μg 6,5%* / 78 μg 39 %*

Selen: 2,8 μg 5%* / 16,8 μg 30%*

Krom: 0,7 μg 1,8%* / 4,4 μg 11%*

Kalium: 43 mg 2,2%* / 258 mg 13,2% *

Karotenoider: 0,7 mg / 4,2 mg

Klorofyll: 10 mg / 60 mg

 

% av rekommenderat dagligt intag (RDI)

Allergi

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Socker

Producerad / Odlad

  • Ekologiskt odlad
  • Odlingsland: Nya Zealand
  • Producerad på Nya Zealand

Användning

Serveringsförslag: Blanda korngräspulvret i valfri fruktjuice,

smoothie eller vatten. Ska ej värmas.

Rekommenderat intag: Vuxna 2-6 g (1-3 tsk) /dag.

Barn 5-12 år 1-2g (1/2-1 tsk) /dag.