V&M Multivitamin & Mineral

12 vitaminer & 11 Mineraler

Förstärkt med ekologisk Spirulina

 

Vårt behov av Vitaminer & Mineraler !

Att varje dag tillgodose kroppens behov av vitaminer och mineraler är en förutsättning för god hälsa.  En bra vitamin-/mineralbalans är helt enkelt nödvändig för att våra olika organ skall fungera.  För ett bra upptag måste även vitaminer och mineraler samarbeta. Med V&M kan vi erbjuda en produkt där ingredienserna samverkar, vilket garanterar optimalt upptag. 

 

Behovet ökar

Med dagens levnadssätt har vi ofta oregelbundna måltider och en allt för ensidig kost, vilket gör att det kan vara svårt att täcka näringsbehovet via födan. Våra jordar utarmas också mer och mer genom allt ”effektivare” jordbruksmetoder, som innebär att grönsaker och säd blir allt fattigare på näringsämnen. Stress, miljöförstöring och rökning är några andra faktorer som påverkar kroppen negativt med försämrat näringsupptag som följd.

 

Vem behöver extra tillskott ?

I stort sett alla människor behöver under perioder av sitt liv tillföra kroppen extra vitaminer och mineraler. För växande barn och ungdomar, vid hård fysisk träning samt vid t ex graviditet, infektionssjukdomar eller matsmältningsproblem är näringsbehovet dock extra stort.

 

V&M det fullvärdiga kosttillskottet !

V&M är ett perfekt balanserat kosttillskott för ditt dagliga behov av vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Genom det höga innehållet av spirulina i V&M tillförs kroppen ytterligare nära 100 näringsämnen i naturlig form som lätt tas upp i kroppen .

 

Selen - ett livsnödvändigt spårämne

Selen är ett livsviktigt spårämne som vi i Sverige får för lite av. Skandinavien hör till ett av de utpräglade selenbristområdena i världen. Man kan generellt säga att personer som lever i  områden med låg selenhalt har tre gånger så stor risk att utveckla hjärtsjukdomar jämfört med personer som bor i selenrika områden.

 

Selenbrist i våra jordar !

Selenbristen i skandinavien har flera förklaringar. Redan inlandsisen ”tvättade bort ” stora mineralförekomster vilket bidragit till den låga selenhalten. På senare år har  användningen av konstgödsel och därmed försurningen i våra jordar försvårat ytterliggare för växterna att ta upp selen och därmed dess tillgänglighet för människan. 

 

Skyddar din kropp!

Selen har en nyckelfunktion för vår ämnesomsättning. Mest känd är dock selenets roll som antioxidantenzym. Selen bidrar därmed starkt till att bekämpa de fria syreradikaler som ständigt angriper och förstör kroppens celler, en process som påverkas negativt av felaktiga kostvanor, stress, miljögifter och hård fysisk träning. 

Selen stimulerar även bildningen av antikroppar och hjälper  kroppen att bilda ”vitamin” Q10. Dessutom har selen förmågan att minska risken för förgiftning av tungmetaller, framförallt kvicksilver och kadmium.

 

Kroppen tillverkar inget eget selen ! 

Allt selen kroppen behöver, måste tillföras utifrån. Eftersom de naturliga källorna för oss nordbor är begränsade, är det inte givet att man ens får i sig en bråkdel av dagsbehovet med maten (60 mcg/dag ). Allt fler forskare framhåller därför vikten av extra selentillskott i bristområden som Sverige.

 

Algen Spirulina - En av världens mest näringsrika växter !

Spirulina är en liten mikroalg som växer i bergssjöar i tropiska och subtropiska länder. Idag odlas spirulina även kommersiellt för dess unika näringssammansättning. Den lilla mikroalgens hela funktion tycks vara att producera proteiner, kolhydrater, vitaminer, mineraler, spårämnen, aminosyror, skyddande pigment och många andra vitala näringsämnen, viktiga för mänsklig hälsa. 

Spirulina är även en utmärkt GLA-källa. GLA=Gamma Linolensyra är den mest kända essentiella fettsyran som i kroppen omvandlas till prostaglandiner, viktiga för hormonbalansen. 

Spirulina har varit föremål för omfattande forskning av bl a NASA och FN och anses som en av de mest betydelsefulla näringsupptäckterna i detta sekel. 

De livsviktiga byggstenarna !

I Spirulina finns 18 av de 22 kända aminosyrorna, varav 8 är essentiella = måste tillföras via födan. Aminosyrornas funktion är att bygga upp proteiner som i sin tur är kroppens viktigaste byggstenar. Växande celler består till ca 20 % av rent protein. 

Rik på skyddsämnen

Spirulina är rik på antioxidanter. Mest framträdande är det speciella innehållet av karotenoider (varav betakaroten är den största), en grupp skyddsämnen som är effektiva vapen i  cellförsvaret.

Spirulina hyllas även för sitt innehåll av det gröna färgämnet klorofyll som visat sig ha många skyddande egenskaper. 

Snabb upptagningsförmåga !

Spirulina är helt naturlig med sin näring i en biologiskt aktiv form som kroppen omedelbart kan utnyttja. Den har heller inga svårsmälta cellväggar av cellulosa som de flesta andra alger har.

 

- Välbalanserat kosttillskott

- Förstärkt med Spirulina

- VEGAN

- Innehåller viktig Selen

Ingredienser/Näringsvärde

Innehåll per: 1 tabletter/% RDI         2 tabletter /% RDI

Vitaminer     

A-vitamin          500 µg RE/62%                 1000 µg RE/125%

B1-vitamin        0,75 mg/68%                      1,5 mg/136%

B2-vitamin       0,85 mg/60%                      1,7 mg/121%

B3-vitamin       10 mg/62%                          20 mg/125%

B5-vitamin       5 mg/83%                            10 mg/167%

B6-vitamin       1,2 mg/85%                         2,4mg/171%

B12-vitamin     4,5 µg/180%                        9 µg/360%

C-vitamin         40 mg/50%                         80 mg/100%

D2-vitamin      2,5 µg/50%                          5 µg/100%

E-vitamin         8 mg/80%                           16 mg/160%

Folsyra             200 µg/100%                     400 µg/200%

Biotin                100 µg/200%                     200 µg/400%

 

Mineraler    

Kalcium            75 mg/9,5%                        150 mg/19%

Fosfor               45 mg/6,5%                        90 mg/13%

Magnesium     100 mg/26%                      200 mg/53%

Zink                   6 mg/60%                          12 mg/120%

Järn                  2,5 mg/18%                        5 mg/36%

Mangan           2 mg/100%                        4 mg/200%

Koppar             1000 µg/100%                  2000 µg/200%

Jod                    75 µg/50%                          150 µg/100%

Molybden        25 µg/50%                          50 µg/100%

Selen                30 µg/54%                          60 µg/109%

Krom               25 µg/62%                          50 µg/125%

Spirulina        50 mg           -                      100 mg        -

Allergi

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Socker

Producerad / Odlad

Producerad: Sverige

Användning

 

Rekommenderat intag: Vuxna 1-2 tabletter/dag.

Barn 5-12 år 1 tablett /dag.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.