Morotskaka med mandelmjöl

Posted by on Okt 13, 2014 in Bakning | 0 comments

Morotskaka med Mandelmjöl

300 g Morötter (4 medelstora)
200 g Mandelmjöl
4 st ägg
2 dl Socker / Kokossocker
1/2 Citron rivet skal (kan uteslutas)
2 msk Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Florsocker

1. Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbarbotten. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala och finriv morötterna. Skilj på äggulor och vitor.

3. VIspa äggulor och socker vitt och poröst. Blanda i morötter, mandelmjöl och mjölet blandat med bakpulver.  Eventuellt också rivet citronskal.

4. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt ned i smeten. Häll smeten i den bröade formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

5. Pudra florsocker över vid serveringen.

Kall lättvispad grädde är gott till men inte nödvändigt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *