AmanPrana Kokosfett

Amanprana tillverkar sina kokosfetter med ambitionen att alltid ha den bästa råvaran, den mest skonsamma tillverkningen och en råvara som är ekologisk och fairtrade. Detta resulterar till en smakrik, hälsosam, miljömässigt och socialt uthållig kokosfett.

 Vi behöver mättade fetter ?

Varje olja, växt, djur och människa består av mättade, enkelomättade och fleromättade fettsyror. I kroppen finns mer än 30 olika sorters fettsyror som alla har olika funktioner i kroppen. Därför är det lika viktigt att variera extra virgin oljorna som att variera färska grönsaker och frukt. I en sund kost bör det finnas dubbelt så mycket hälsosamma fetter som proteiner. De flesta hälsoorganisationer rekommenderar att 30 % av vårt kaloriintag ska komma från fetter, jämnt fördelade mellan de tre fettyperna. En tredjedel av dessa hälsosamma fetter bör således komma från mättade fetter.

 

Köp Amanprana och stöd Fair Trade kokosprojektet

Amanpranas kokosprodukter har varit rättvisemärkta (Fair Trade) och certifierade av Ecocert i många år. Nu har Amanprana beslutat sig för att ta fram sin egen Fair Trade-deklaration. Varför, undrar du kanske? Eftersom många fair trade-organisationer har blivit elitistiska och för dyra för lokala jordbrukare. Vad som började som en humanitär insats har blivit en kommersiell märkning, som drivs utifrån vinstintressen.

Det nya Amanprana Fair Trade kokosprojektet ger 300 familjer på Filippinerna Sri Lanka anställning. Pengarna som vi tidigare betalade till certifieringsorganet läggs nu i Fair Trade-fonden, där fem procent istället för de tidigare tre procenten av kokosinköpen går till fonden. Pengarna används till utbildning, sjukvård, miljö, infrastruktur och utrustning till jordbrukare, arbetare och leverantörer. Säljarna kan känna sig trygga i vetskapen om att de får ett garanterat minimipris som täcker alla kostnader för en hållbar produktion. Vi suger inte ut familjerna, vi ger dem ordentligt betalt. Fair Trade handlar inte om välgörenhet utan om ett långsiktigt etiskt partnerskap.

AmanPrana Kokosfett

  • Pressad inom 48 h

  • Kallpressad

  • EKO / Fairtrade

  • Glutenfritt

Senaste inläggen

Återförsäljare

 

Användning

Bakning, matlagning

Ingredienser

Ingredienser: 100 % extrafin jungfru kokosolja (kallpressad)

Näringsvärde

Näringsvärde / 100 g

Energi: 3568 Kj / 858 kcal

Fett: 100 g

varav mättade fetter: 92,1 g

varav av enkelomättade fetter: 6,4 g

varav fleromättade fetter: 1,5 g

Kolhydrater: 0 g

Protein: 0 g

Allergener

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Socker

Produktstorlekar

Kokosfett 325 ml

Kokosfett 1600 ml

Producerad/Odlad

– Ekologiskt odlad

– Fairtrade

– Odlingsland: Filippinerna

– Producerad: Filippinerna / Belgien