
Bioterra Mandelmjöl
Bioterra´s ekologiska mandelmjöl är ett gott & hälsosamt mjöl som gör din bakning och matlagning mer hälsosam.
Mandelmjölet är ett naturligt glutenfritt alternativ med lågt kolhydrat-innehåll, hög andel nyttiga fettsyror och många viktiga mineraler och vitaminer.
Bioterra jobbar med många kvalitets-nycklar så som mandelsort, odlingsmetoder och slutbehandling vilket ger en slutprodukt som ger en smak och konsistens utöver det vanliga.
Mandeln är odlad i Spanien och mandeln-sorten är Coruna (Valencia) en blandning av sorterna: Guara, Ferragne, Ferraduel, Marcona och Largueta.
Man har även ympat på mandelträdet på Persikoträd för att minska åtgången av vatten.

45,00 kr

Fördelar med
Bioterra mandelmjöl
√ Ekologiskt odlad
√ 4-5 % Kolhydrater
√ Mix av 5 mandelsorter
√ Odlat i Spanien
Användning
Till bakning och matlagning
Ingredienser
Ingredienser: Mandelmjöl av blancherade mandlar (skalade)
Bioterra´s Mandelmjöl kommer från mandelsorten Comuna (Valencia)
En blandning av sorterna:
– Guara
– Ferragne
– Ferraduel
– Marcona
– Largueta
Näringsvärde
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 2560 kJ / 610 kcal
Fett: 54 g
varav mättat 4 g
Kolhydrater: 4,7 g
varav socker* 4,2 g
Protein: 19 g
Salt:** 35 mg
* Naturligt socker från mandel.
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturlig förekommande
natrium.
Allergener
Fritt från:
Gluten
Laktos
Mjölk
Soja
Producerad/Odlad
-Ekologiskt odlad
-Odlingsland: Spanien
-Producerad: Spanien