Bioterra Mandelmjöl

Bioterra´s ekologiska mandelmjöl är ett gott & hälsosamt mjöl som gör din bakning och matlagning mer hälsosam.

Mandelmjölet är ett naturligt glutenfritt alternativ med lågt kolhydrat-innehåll, hög andel nyttiga fettsyror och många viktiga mineraler och vitaminer.

Bioterra jobbar med många kvalitets-nycklar så som mandelsort, odlingsmetoder och slutbehandling vilket ger en slutprodukt som ger en smak och konsistens utöver det vanliga.

Mandeln är odlad i Spanien och mandeln-sorten är Coruna (Valencia) en blandning av sorterna: Guara, Ferragne, Ferraduel, Marcona och Largueta.

Man har även ympat på mandelträdet på Persikoträd för att minska åtgången av vatten.

45,00 kr

Fördelar med
Bioterra mandelmjöl

Ekologiskt odlad

4-5 % Kolhydrater

Mix av 5 mandelsorter

Odlat i Spanien

Återförsäljare

Användning

Till bakning och matlagning

 

Ingredienser

Ingredienser: Mandelmjöl av blancherade mandlar (skalade)

Bioterra´s Mandelmjöl kommer från mandelsorten Comuna (Valencia) 

En blandning av sorterna:

– Guara

– Ferragne

– Ferraduel

– Marcona

– Largueta

Näringsvärde

Näringsvärde per 100 g:

Energivärde: 2560 kJ / 610 kcal

Fett: 54 g

varav mättat 4 g

Kolhydrater: 4,7 g

varav socker* 4,2 g

Protein: 19 g

Salt:** 35 mg

 

* Naturligt socker från mandel.

** Saltinnehållet beror uteslutande på naturlig förekommande

natrium.

Allergener

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Producerad/Odlad

-Ekologiskt odlad

-Odlingsland: Spanien

-Producerad: Spanien