Zwicky Hirsmannagryn

Zwicky Hirsmannagryn tillverkas av hirs, ett gammalt sädesslag med gamla anor. Grynen ångprepareras ej och processen från hirsråvara till gryn är mycket skonsam, vilket bibehåller värdefulla mineral och spårämnen. Hirsmannagryn kan användas till bakning, matlagning och är ett bra gryn till gröt.

Kollatering 
Hirsmanagrynen behandlas enligt en speciell metod – utarbetad av professor W.Kolath – s.k. kollatering, där syretillförseln är mycket låg, vilket förhindrar oxidation. Denna teknik ger hirset lång hållbarhet utan att värdefulla beståndsdelar förstörs eller minskar vid lagringen.

Hirs är ej syrabildande !
Ur näringssynpunkt är hirs en av de mest näringsrika seralier. Hirs har hög halt av bl a järn, även kalium, magnesium, fosfor, kalcium och kiselsyra är framträdande i hirset.
 

79,00 kr

Fördelar med
Zwicky Hirsmannagryn

√ Bästa smak & Kvalitet

√ Fritt från Gluten

√ Kollaterad

√ Giftfrittt odalt

√ Producerad i Schweiz

Återförsäljare

 

Användning

Används till gröt, bakning och matlagning

 

Ingredienser

Mannagryn av Hirs

Näringsvärde

Näringsvärde per 100 g: 

Energivärde: 1482 kJ / 354 kcal

Fett: 1,7 g

varav mättat 0,5 g

Kolhydrater: 70 g

varav socker* 0,4 g

Protein: 13 g

Salt:** 0,003 g

* Naturligt socker från hirs.

** Saltinnehållet beror uteslutande på naturlig förekommande

natrium.

Allergener

Fritt från:

Gluten

Laktos

Mjölk

Soja

Producerad/Odlad
  • Giftfritt odlat (Ej certifierat)
  • Odlingsland: Ukraina
  • Producerad; Schweiz